050 305 0005 info@agrisun.nl

Contact

Agrisun B.V. adviseert, levert en installeert zonne-energiesystemen aan de agrarische sector. 

Contact Info

Midden-Nederland

Ambachtstraat 24
7587 BW De Lutte
0541 551 887

Noord-Nederland

Burg. J.G. Legroweg 114
9761 TD Eelde
050 305 0005

KvK nummer

8126056

Bel: (050) 305-0005

Onze systemen kenmerken zich door hun lange levensduur, hoge opbrengst en het geringe onderhoud.

Neem contact op

Meest gestelde vragen

Kan Agrisun (SDE+) subsidie voor mij aanvragen?

Agrisun vraagt al meerdere jaren subsidies aan voor onze klanten. Wij doen dit in belang van de klant. Aan de hand van de beoogde locatie en aansluitmogelijkheden vanaf de netbeheerder bekijken wij wat de juiste aanvraag grootte moet zijn.

Is elk dak geschikt voor zonnepanelen?

Afhankelijk van het type paneel komt er 13 tot 15 kilo per m2 aan gewicht bij op het dak. Wanneer het complete dak wordt vol gelegd met panelen is het verstandig een constructeur te laten bereken of het dak sterk genoeg is. 

Los van de constructie is het ook wenselijk om naar de staat van de dakbedekking te kijken. In sommige gevallen moet dit eerst vervangen worden gezien de duur dat er zonnepanelen op komen te liggen.

Wat gebeurd er met de installatie als er een stroomstoring is?

De omvormers zijn net-gebonden. Bij uitval van stroom voldoen de fasen van het net niet meer aan de eisen, hierdoor blijft de omvormer in storing staan. Wanneer er een automatisch aggregaat aanwezig is installeren wij een extra beveiliging zodat de omvormers uit blijven.

Mogen de omvormers in een stal hangen?

Nee, de omvormers mogen niet in een ammoniak rijke omgeving hangen.

Vallen de panelen onder de verzekering?

 

In de meeste gevallen vallen de zonnepanelen onder de opstalverzekering van uw huidige verzekering. Het is verstandig om even contact op te nemen met uw huidige verzekeraar en te melden dat u zonnepanelen heeft, het kan zijn dat de herbouwwaarde verhoogd moet worden en uw verzekeraar kan aangeven waartegen de panelen verzekerd zijn.