Veelgestelde vragen
Hier vindt u de veelgestelde vragen aan Agrisun.
Advies
Agrisun biedt deskundig advies voor complete zonne-energiesystemen, zoals thuisbatterijen, energiebeheersystemen (EMS) en laadpalen. Het advies is afgestemd op uw huidige behoeften én toekomstplannen, zodat u altijd beschikt over een duurzame energieoplossing die bij uw situatie past.
Met oplossingen zoals een thuisbatterij of een energiebeheersysteem (EMS) kunt u opgewekte zonne-energie efficiënter gebruiken. Een thuisbatterij slaat overtollige energie op voor later gebruik, terwijl een EMS uw energieverbruik automatisch optimaliseert.
Agrisun berekent hoeveel energie u kunt opslaan met een thuisbatterij, op basis van uw huidige en verwachte energiebehoeften. Dit helpt u te bepalen of een thuisbatterij een geschikte oplossing is om uw zelf opgewekte zonne-energie efficiënt te benutten.
Agrisun adviseert producten en systemen, zoals thuisbatterijen, energiebeheersystemen (EMS) en laadpalen, die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hiermee bent u verzekerd van een veilige, efficiënte en betrouwbareoplossing die naadloos aansluit op uw levensstijl of bedrijfsvoering.
Agrisun adviseert over duurzame systemen die meegroeien met uw behoeften. Denk hierbij aan energieopslag, elektrificatie van uw woning en de integratie van slimme technologieën.
U kunt eenvoudig een adviesgesprek plannen via onze website. Tijdens het gesprek bespreken wij uw situatie en bieden wij advies op maat over uw zonne-energiesysteem.
Kwaliteitsborging
Kwaliteitsborging is het proces waarmee we ervoor zorgen dat elk zonne-energiesysteem dat we leveren en installeren voldoet aan de kwaliteitsnormen voor veiligheid, prestaties en duurzaamheid.
10 jaar garantie op de thuisbatterijen van Solarwatt, met gegarandeerde prestaties na 10 jaar. Voor informatie over garanties van andere merken thuisbatterijen kunt u contact opnemen.
Contact opnemen
Solarwatt geeft 30 jaar garantie op de prestaties en hun glas-glas zonnepanelen. Voor informatie over garanties van andere merken of type zonnepanelen kunt u contact opnemen.
Specifieke garanties zijn afhankelijk van het gekozen energiemanagementsysteem. Neem contact met ons op voor gedetailleerde informatie.
Neem contact met ons op voor specifieke garantievoorwaarden voor laadpalen, passend bij uw installatie.
Subsidies
Subsidies kunnen een waardevolle ondersteuning bieden bij investeringen in zonnepanelen, thuisbatterijen, energiebeheersystemen (EMS) en laadpalen.
Nee, subsidies kunnen niet gecombineerd worden. U kiest dus voor één regeling per investering.
Onder andere de volgende subsidies en regelingen zijn beschikbaar:
- Duurzaamheidslening: Een lening met gunstige voorwaarden voor particulieren. Niet alle gemeenten bieden deze optie aan; informeer bij ons naar uw mogelijkheden.
- Energiefonds Drenthe: Voor particulieren, bedrijven en agrariërs in Drenthe. Dit fonds ondersteunt de opslag van zonne-energie.
- Energielening+: Mogelijk in bepaalde provincies. Biedt particulieren de kans om een thuisbatterij te financieren tegen gunstige voorwaarden.
- Rabobank Duurzaamheidsbijdrage: Gericht op bedrijven en agrariërs met duurzame energieprojecten.
Meer informatie over de specifieke subsidies van thuisbatterijen voor particulieren, zakelijke toepassingen en de agrarische sector is beschikbaar via onderstaande links.
Particulier, zakelijk en agri
Een aantal ondersteunende regelingen zijn:
- Energiefonds Drenthe: Beschikbaar voor particulieren, bedrijven en agrariërs.
- SDE++-subsidie: Financiert projecten die bijdragen aan CO₂-reductie.
Meer informatie over de specifieke subsidies van energiemanagementsystemen (EMS) voor particulieren, zakelijke toepassingen en de agrarische sector is beschikbaar via onderstaande links.
Mogelijke subsidies zijn:
- Drents Energieloket: Adviseert inwoners van Drenthe over beschikbare subsidies.
- Duurzaamheidslening: Voor particulieren die laadpalen willen aanschaffen.
- Rabobank Duurzaamheidsbijdrage: Voor bedrijven en agrariërs die laadpalen willen integreren in hun wagenpark.
Meer informatie over de specifieke subsidies van laadpalen voor particulieren, zakelijke toepassingen en de agrarische sector is beschikbaar via onderstaande links.
Agrisun biedt advies en begeleiding bij het kiezen en aanvragen van subsidies. Wij helpen u bij het beoordelen van de mogelijkheden en zorgen ervoor dat u goed geïnformeerd bent.
U kunt een afspraak maken via onze website. Tijdens het gesprek helpen wij u bij het vinden van de juiste regeling die past bij uw situatie.
Plan uw adviesgesprek
Fiscale voordelen
Duurzaam investeren in energieoplossingen zoals thuisbatterijen, laadpalen, energiebeheersystemen (EMS) en zonnepanelen levert financiële voordelen op, zoals btw-teruggave en belastingaftrek.
- Btw-teruggave: Terugbetaling van de btw op aanschaf- en installatiekosten van thuisbatterijen.
- Energie-investeringsaftrek (EIA): Tot 45,5% van de investeringskosten is fiscaal aftrekbaar.
- Milieu-investeringsaftrek (MIA): Tot 45% extra aftrek voor milieuvriendelijke investeringen.
- Btw-nultarief: Sinds 2023 betalen particulieren geen btw meer op aanschaf en installatie.
- EIA en MIA: Bedrijven kunnen een aanzienlijk deel van de kosten fiscaal aftrekken.
- Korting op energiebelasting: Voor grootschalige zonne-energieprojecten.
- EIA: Tot 45,5% aftrek van de investeringskosten.
- MIA: Extra belastingaftrek voor energiebesparende technologieën.
Let op: Voor particulieren zijn er momenteel geen fiscale regelingen beschikbaar voor energiemanagementsystemen.
- Btw-teruggave: Terugbetaling van de btw op aanschaf en installatie.
- EIA en MIA: Voor energiebesparende laadpalen.
- Korting op energiebelasting: Voor laadvoorzieningen bij collectieve energieprojecten.
Certificering
Scope 12 is een verplichte keuring die de elektrische veiligheid van zonnepaneelinstallaties waarborgt. Deze certificering zorgt ervoor dat installaties voldoen aan de normen NEN 1010 (elektrische installaties) en NPR 5310 (veiligheid en betrouwbaarheid). Veel verzekeraars eisen deze certificering als voorwaarde voor dekking.
Een gecertificeerde zonnepaneelinstallatie biedt zekerheid op het gebied van:
- Veiligheid: minimaliseert risico’s op brand en storingen.
- Verzekeringsdekking: veel verzekeraars stellen certificering verplicht om schadeclaims te honoreren.
- Wettelijke naleving: certificering garandeert dat uw installatie voldoet aan alle wettelijke normen, wat vooral belangrijk is in de agrarische en zakelijke sector.
De Scope 12-keuring moet elke vijf jaar worden uitgevoerd.
Agrisun regelt de Scope 12-keuring volledig voor u; samen met erkende, externe inspecteurs.
Scope 12-certificering garandeert niet alleen veiligheid, maar ook verzekeringsdekking en naleving van wettelijke eisen, zodat u zeker weet dat uw installatie betrouwbaar en goedgekeurd is.
Energieopslag
Met energieopslag kan u opgewekte energie opslaan en gebruiken op momenten dat het nodig is. Dit verhoogt de onafhankelijkheid van het net, vermindert piekbelastingen en biedt zekerheid bij stroomstoringen. Een batterijopslagsysteem zorgt ervoor dat duurzame energie optimaal wordt benut en dat kostenbesparingen mogelijk worden gemaakt.
Energieopslag biedt een slimme oplossing om energie efficiënter te benutten. Door energie op te slaan en op een later moment te gebruiken; wordt afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderd, piekbelastingen worden afgevlakt en energierekeningen worden verlaagd. Daarnaast biedt energieopslag extra zekerheid tijdens stroomstoringen en maakt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van duurzame energiebronnen. Met een goed ontworpen opslagsysteem wordt flexibiliteit vergroot, kostenbesparing gerealiseerd en voorbereid op een duurzamere toekomst.
Energieopslag biedt een efficiënte oplossing voor wie grip wil krijgen op energieverbruik en kosten. Of het nu gaat om het opslaan van duurzame energie, zoals zonne-energie, of het verminderen van afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, energieopslag biedt zekerheid en flexibiliteit in elke situatie. Door energieopslag optimaal te benutten, kunt u niet alleen besparen op kosten, maar bent u ook voorbereid op een duurzamere toekomst.
Zonnepanelen
Zonnepanelen zetten zonlicht om in bruikbare energie via fotovoltaïsche cellen. Deze cellen vangen zonlicht op en zetten het om in gelijkstroom. Een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom, zodat de energie bruikbaar is in uw woning of bedrijf. Door deze werking dragen zonnepanelen bij aan een groenere toekomst en een efficiëntere energievoorziening.
Het plaatsen van zonnepanelen begint met een analyse van uw locatie en energieverbruik. Op basis hiervan adviseren wij over de juiste afmetingen en verzorgen we een zorgeloze installatie. Onze professionele aanpak garandeert maximale opbrengst, ongeacht of u kiest voor kleine of grote zonnepanelen.
Een omvormer zet de gelijkstroom van zonnepanelen om in wisselstroom, zodat deze geschikt is voor uw woning of bedrijf. Zonder een omvormer is de opgewekte energie niet bruikbaar. Moderne omvormers bieden ook extra functies, zoals apps waarmee u eenvoudig de prestaties van uw systeem kunt volgen.
Agrisun levert glas-glas zonnepanelen van Solarwatt, die bekend staan om hun robuustheid en lange levensduur. Daarnaast bieden wij glas-folie panelen aan, die lichter zijn maar minder lang meegaan. Voor daken die niet geschikt zijn voor standaard panelen, bieden wij lichtgewicht zonnepanelen van Solarge.
Zonnepanelen hebben gestandaardiseerde afmetingen. De meest voorkomende panelen hebben een vermogen van 440 tot 445 Wp, met opties tot 600 Wp. Hogere vermogens betekenen meestal grotere panelen. Tijdens een adviesgesprek bespreken we welke panelen het beste passen bij uw dak en energiebehoeften.
Ja, veel omvormerfabrikanten bieden apps waarmee u uw energieproductie kunt volgen, afwijkingen kunt opsporen en storingen kunt monitoren. Deze apps geven ook inzicht in energiebeheer en optimalisatie. Agrisun werkt samen met gerenommeerde merken; zoals SMA en SolarEdge, die betrouwbare omvormers en gebruiksvriendelijke apps leveren.
De zonnepanelen van Agrisun zijn ontworpen voor een levensduur van tientallen jaren en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Met garanties tot 30 jaar op glas-glas zonnepanelen bent u verzekerd van langdurige betrouwbaarheid.
EMS
Een EMS is een geavanceerd systeem dat inzicht geeft in uw energieopbrengst en -verbruik. Het monitort hoeveel energie wordt opgewekt, gebruikt of teruggeleverd aan het net en zorgt ervoor dat deze energie slim wordt ingezet. Bijvoorbeeld door energie naar apparaten te sturen of op te slaan in een batterij.
Een EMS werkt volledig automatisch en monitort continu de energiestromen in uw woning of bedrijf. Het systeem verdeelt energie efficiënt door overschotten op te slaan of direct in te zetten voor apparaten. Hierdoor worden piekbelastingen (peakshaving) verminderd, wat overbelasting voorkomt en de energiekosten verlaagt.
Met een EMS haalt u het maximale uit duurzame energie. Het verlaagt energiekosten, vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en biedt real-time inzicht in uw energiegebruik. Daarnaast helpt het systeem piekbelastingen te voorkomen, wat storingen minimaliseert en kosten kan verlagen.
Een EMS helpt piekbelastingen te verminderen door energieoverschotten op te slaan of direct in te zetten voor apparaten. Dit voorkomt overbelasting van uw energiesysteem en verlaagt de energiekosten.
Een EMS zorgt ervoor dat overtollige energie wordt opgeslagen of slim wordt gebruikt voor apparaten. Zodat duurzame energie optimaal wordt benut en er efficiënter wordt omgegaan met de energiestromen.
Laadpaal
Een laadpaal is een oplaadpunt waarmee u elektrische voertuigen veilig en efficiënt kunt opladen. Het apparaat wordt aangesloten op een stroombron en levert gecontroleerde energie aan de batterij van uw voertuig.
Een laadpaal wordt verbonden met een stroombron en communiceert via een laadkabel met de batterij van uw voertuig. Het laadproces start automatisch en reguleert de stroomtoevoer, zodat de batterij gecontroleerd en veilig wordt opgeladen. Zodra de batterij volledig is opgeladen, stopt het apparaat automatisch.
Een laadpaal maakt opladen efficiënter en betrouwbaarder. Het apparaat biedt de mogelijkheid om het energieverbruik flexibel aan te passen en optimaal gebruik te maken van beschikbare stroom, zoals zonne-energie.
Ja, laadpalen kunnen naadloos worden geïntegreerd in zonne-energiesystemen, waardoor ze nog efficiënter en duurzamer zijn.
Onderhoudscontract batterijen
Met een onderhoudscontract zorgt u ervoor dat uw thuisbatterij en energieopslagsysteem altijd optimaal presteren. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw systeem, voorkomt onverwachte storingen en helpt u hoge reparatiekosten te vermijden.
Een onderhoudscontract voorkomt onverwachte storingen en garandeert maximale prestaties. Uw thuisbatterij blijft betrouwbaar en haalt het maximale rendement uit de opgeslagen energie. Ook zorgt regelmatig onderhoud voor een veilige werking van uw energieopslagsysteem.
Een onderhoudscontract van Agrisun biedt een compleet servicepakket. Dit omvat periodieke inspecties, updates van software en firmware, storingsmonitoring, technische ondersteuning en heldere rapportages over de status van uw systeem.
Agrisun combineert jarenlange expertise met hoogwaardige thuisbatterijen en energieopslagoplossingen van gerenommeerde merken zoals Kiwatt en SMA. Onze focus op kwaliteit en duurzaamheid zorgt voor een betrouwbaar systeem dat volledig aansluit op uw energiebehoeften.